22.9.2009

Teetkö valehtelemisen sinulle helpoksi?


Oletko hyväuskoista ja sinisilmäistä tyyppiä? Tuntuuko sinusta, että sinulle on helppo valehdella?

Käytä hyväksesi kehon kielen viestejä valehtelun ja petoksen sekä salailun tunnistamisessa. Näiden lisäksi ota käyttöön seuraavat vinkit ja sinulle on paljon vaikeampaa valehdella. Pysyt tilanteen hallinnassa ja voit kontrolloida keskustelua ja näin ollen keskittyä myös kehon kielen viestien paljastamiseen. Sanat ja keho toimivat yhteistyössä oikeiden ajatusten ja tunteiden paljastajina.

  1. Älä lähesty henkilöä tuomitsevalla asenteella. Monissa amerikkalaisissa TV-sarjoissa kuulustelija saapuu paikalle varmana, että epäilty on myös syyllinen ja painostaa tätä mitä moninaisemmin agressiivisin keinoin. Tämä on vahingollista kun halutaan selvittää totuus. Jätä tuomiot tuomareille.
  2. Muotoile kysymykset niin, että niihin joutuu antamaan pitkiä vastauksi. Pelkkä "Joo" tai "Ei" ei riitä. Mitä enemmän henkilö joutuu kuvailemaan ja kertomaan, sen enemmän sinulla on aikaa seurata kehon kieltä sekä löytää aukkoja tai ristiriitaisuuksia tarinoissa.
  3. Ole kärsivällinen. Älä hyppää suin päin mieltäsi vaivaavaan aiheeseen, vaan johdata keskustelu sinne vähitellen. Keskustele ensin ns. normaaleista asioista, rentouta henkilö seurassasi keskustelemalla mukavia. Siirtyessäsi haluamaasi aiheeseen, voit nopeasti huomata muutoksia henkilön kehon kielessä sekä vastaustavassa.
  4. Muista aina yksityisyys. Älä kohtaa valehtelijaa ihmisjoukon edessä, vaan kahden kesken rauhallisessa tilassa. Näin minimoit häpeän ja kasvojen menettämisen tunteen. Kahden kesken on kovanaamaisemmankin teini-ikäisen helpompi paljastaa totuus kun ei tarvitse vetää roolia muiden edessä.
Käyttämällä näitä hyväksesi - joko kaikkia tai yhtä - sinulle on paljon vaikeampi valehdella. Kaikkien käyttäminen tilanteessa on suositeltavinta haluamasi lopputuloksen aikaansaamiseksi. Näiden vinkkien lisäksi pidä jatkuvasti silmällä henkilön kehon kieltä. Mitä huonompi valehtelija on edessäsi, sen helpompi valhe on tunnistaa.

Kuva: http://dailygab.com/tag/dating/page/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti