13.10.2009

Playoff -parta

Sain kysymyksen playoff -parrasta ja miksi sitä kasvatetaan. Mistä perinne on alkanut kun nyt formulakuskitkin kasvattavat sellaista?

Playoff-parta on alkanut Yhdysvalloissa NHL:n Stanley Cupin playoffeissa taikauskoisena tapana. Pelaajat eivät ajaneet partaansa, ennen kuin voittivat tai putosivat eristä. Tavan aloitti yksi joukkue, mistä se on levinnyt laajalti lähes kaikkiin Pohjois-Amerikan jääkiekkojoukkueisiin ja myös Eurooppaan. Samaan taikauskokastiin kuuluu joukkueiden ideat värjätä tai vaalentaa hiuksiaan samassa yhteydessä.

Yhdysvalloissa playoff-parta on levinnyt koripalloon, baseballiin ja jalkapalloon. Myös NASCAR -ajoissa Yhdysvalloissa joillakin ajajilla on ollut playoff -parta.

Kyseessä on taikauskoinen tapa saavuttaa hyvää onnea ja menestystä. Onnensa muuttaakseen jotkin pelaajat ovat häviön jälkeen ajaneet partansa.

Fanit saattavat kasvattavat playoff -partaa tukeakseen suosikkipelaajaansa tai -joukkuetta.

Median hypätessä playoff -partailuun mukaan, on partaa alettu myös arvioimaan. Kenellä on komein parta? Miehet, joiden parta ei kasva kovin tuuheana, saavat mediassa kuulla tästä. Näin ollen playoff -parta saa vielä uuden ulottuvuuden merkitykseensä. Miehekkyys ja ulkonäkö sekä median huomio voivat tulla syiksi kasvattaa playoff-parta.

Formulakuski saattaa siis kasvattaa Playoff-partaa saadakseen hyvää onnea kisoihin. Tai ehkäpä hän haluaa osallistua kisaan komeimmasta parrasta.

Kuvassa Kari Sihvonen komeimmaksi arvioidun playoff-parran kera. Kuva: http://www.ess.fi/?article=137708

1 kommentti:

  1. kiitos, sillä minua on mietityttänyt kyseinen asia :)

    VastaaPoista