18.2.2010

Miten oppia kehon kieltä itsenäisesti?

Sain juuri palautetta eräältä kurssilaiselta, joka oli käynyt läpi pitämäni peruskurssin ja osallistui jatkokurssille siitä, miten kehon kielen seuraaminen vaatii sitä, että todella kiinnitämme huomiota siihen. Ja että se ei tapahdu ihan itsestään. Peruskurssilla opiskelijat saavat läpileikkauksen kehon kielestä ja vuorovaikutuksesta. Informaatiota on paljon, mutta se antaa kokonaiskuvan kehon kielestä. Käytäntöön peruskurssilla opittuja tietoja laitetaan erityisesti jatkokurssilla.

Jatkokurssilla monet ovat huomanneet, että kehon kielen tulkinta todellakin vaatii harjoittelua. Ei vain kerran tai kaksi, vaan se on haastavaa opittavaa. Ei silti, jokainen onnistuminen ja uuden viestin havaitseminen palkitsee ja antaa yhä enemmän intoa jatkaa oppimista. Se ei ole todellakaan mahdotonta, mutta vaatii kärsivällisyyttä.

Koska olen itse opiskellut aihetta jo toistakymmentä vuotta aktiivisesti ja tiedostaen tarpeen tunnistaa kehon kieltä, olen jo pitkään miettinyt miten voisin auttaa muita harjoittelemaan kehon kielen tulkintaa niin, ettei se aina vaadi ohjaajan tai kokeneemman läsnäoloa. Tarvitaan työkalu, joka antaa myös palautetta. Tästä ongelmasta on syntynyt innovaatio, joka tulee auttamaan jokaista, joka haluaa parantaa taitojaan kehon kielen tulkinnassa.

Testiryhmä
Innovaatio on vielä kehittelyvaiheessa, mutta perusideat ovat valmiina ja raakaversiota ollaan tekemässä. Ja jatkokehittelyversiot ovat myös ideoina valmiina. Jossakin vaiheessa tulevaisuudessa tulen tarvitsemaan testiryhmiä kokeilemaan, kuinka hyvä keksintö oikeasti on. Jos olet kiinnostunut, voit ilmoittautua tällä blogilla kommentoimalla tätä juttua tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info (at) elekieli.com. Jos kommentoit täällä, jätä sähköpostiosoitteesi (jos pelkäät roskapostia, saattaa turvallisempaa olla kirjoittaa suoraan tuohon sähköpostiosoitteeseen). Voit myös kysyä asiasta täällä blogilla. Paljon en kuitenkaan tässä vaiheessa vielä voi paljastaa itse opetustyökalusta, ymmärrettävistä syistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti