17.6.2012

2-vuotias Cooper kuulee äitinsä äänen ensimmäistä kertaa

Kaksivuotias Cooper on ollut koko elinaikansa kuuro. Nyt hänen simpukkaansa on asennettu implantti, jonka avulla hän pystyy kuulemaan ensimmäistä kertaa äitinsä äänen. Normaalisti lapsi alkaa ensin kuulemaan yksittäisiä ääniä kuten auton torven tööttäyksen, linnun laulun tai puhelimen pirinän. Vasta myöhemmin henkilö pystyy ymmärtämään ja erottamaan puheääniä. Tästäkin syystä Cooperin tarina on ihmeellinen, sillä hän erotti välittömästi myös puheen.

Katso alla oleva video pojan reaktioista. 30 sekunnin kohdalla on nähtävissä selkeästi hämmästys ja sen jälkeen ilo ja riemu. Hieman hämillään poika osoittaa korvaansa kuultuaan äitinsä äänen. Huomaa miten voimakkaasti Cooper reagoi vasemmalla puolellaan olevan naisen ääneen jatkuvasti. Voisi olettaa, että juuri tämän nainen on hänen äitinsä. Elekieltä analysoimattakin video tuo kyyneleitä silmiin. On myös uskomatonta miten lapset sopeutuvat uuteen.

Aivan videon alussa äänet näyttävät hämmentävän poikaa. Kun kuulolaite on kytketty uudelleen ja laitettu paikalleen, Cooper tunnistaa äitinsä äänen ja tuntuu ymmärtävän tilanteen, ainakin jollain tavalla.

 Lähde: http://www.inquisitr.com/246326/cooper-deaf-toddler-hears-moms-voice-for-the-first-time-video/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti