1.4.2010

Macho vai söpöläinen?

Miksi naiset eivät pidä miehekkäistä kasvoista?

Jo jonkin aikaa erityisesti länsimaissa seksikkäimpien miesten kärkijoukkoon on kuulunut moni hieman naisellisemman tai kauniimman näköinen mies. Miehekkäät kasvot ja voimakkaat piirteet ovat saaneet pitää perää. Tietysti makuasioissa on aina yhtä monta mielipidettä kuin on katsojaakin, mutta nyt tutkijat ovat löytäneet tässä yhteydessä jotain mielenkiintoista.

Internetissä olevalla sivustolla Aberdeenin yliopisto Skotlannista on mahdollistanut tutkimuksen naisten kasvonpiirteiden mieltymyksistä. Naiset ovat voineet kirjautua sivuille ja valinneet kahdesta kuvasta aina miellyttävämmän näköisen sekä arvioineet kummankin miellyttävyyden toisiinsa verrattuna. Näkymässä olevat kaksi kasvoa olivat hyvin samankaltaiset, lähes identtisen kaksosen näköiset, alla esimerkki.


Naisilla meni keskimäärin 10 minuuttia 20 kuvan arvioimiseen. Kaikki kerätty tieto koottiin yhteen ja näitä verrattiin jokaisen vastaajan kotimaahan ja Maailman terveysorganisaatiolta (WHO) saatuihin tietoihin kuolleisuudesta, eliniästä sekä tarttuvista taudeista. Näitä tietoja verratessaan tutkijat löysivät jotain erittäin mielenkiintoista. Maissa, joissa huono terveydenhuolto on erityisesti uhka selviytymiselle, naiset pitivät enemmän miehekkäistä kasvoista. Tutkijat pystyivät siis ennustamaan naisen mieltymyksen tämän kotimaan perusteella.

Tutkijoiden mukaan naiset, jotka olivat vähiten mieltyneitä miehekkäisiin kasvoihin olivat kotoisin maista, joissa terveydenhuolto toimii hyvin. Näitä maita olivat mm. Ruotsi, Suomi, Tanska ja Itävalta. Kaikkein vähiten miehekkäistä kasvoista pitivät Belgialaiset. Toisaalta taas naiset, jotka olivat eniten mieltyneitä miehekkäisiin kasvoihin, tulivat maista, joissa terveydenhuolto ei ole kovin hyvä, kuten Meksiko, Brasilia, Bulgaria ja Argentiina.

Lisää aiheesta ja kuva: http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704100604575145810050665030.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti