24.9.2010

Naisille: 8 virhettä, mitä saatat tehdä kauneudenhoidossa

Luin Yahoon Shinestä kahdeksasta virheestä, joita me naiset saatamme tehdä joskus tai jatkuvasti kauneudenhoitoomme liittyen. Luen paljon kauneudenhoitoon liittyviä juttuja, sillä ulkonäöllä on merkitystä ensivaikutelman luomisessa sekä siinä, miten hyvältä tunnemme olomme omassa nahassamme. Tämä hyvä tai huono olo itsestämme heijastuu asenteisiimme, tunteisiimme ja ajatuksiimme ja näin ollen myös kehojemme viesteihin.

Olen lukenut useita vastaavanlaisia "virheraportteja", mutta tässä oli jotain uutta, ja siksi haluan kirjoittaa ne tänne blogille sekä lisätä muutaman oman kotikonstin, millä olen taistellut väsynyttä lookkia vastaan. Alkuperäisen jutun voi lukea englanniksi klikkaamalla tästä.

1. Nukahdat meikit naamalla
Yön aikana ihon pitäisi uudistua, mutta meikki naamassa nukahtaessa iho ei sitä voikaan tehdä yhtä tehokkaasti. Päivän aikana kasvoille kertynyt rasva ja lika lilluu iholla. Täytyy tunnustaa, joskus on tullut tämä virhe tehtyä...

2. Nukut aina sama puoli kasvoista tyynyllä
Voimme kontrolloida jonkin verran sitä, millä kyljellä nukumme. Mutta jos jatkuvasti nukut sama puoli kasvoista tyynyä vasten, tämä voi muodostaa hienoja ryppyjä ihoon, jotka muuttuvat pysyviksi ajan kuluessa. Ryppyjä vastaan voi taistella käyttämällä pehmeää tyynyä, tai yhdessä normaalin tyynyn kanssa kuunsirpin mallista tyynyä, joka oman tyynyn päällä estää kasvojen jatkuvan kontaktin tyynyyn. Näin vain kasvojesi ulkoreunat nojaavat tyynyyn.

3. Peset liian kuumalla vedellä kasvosi
Kasvojen peseminen liian kuumalla vedellä voi rikkoa kapillaareja, jotka ovat ohuita ja joustavaseinäisiä. Tasapainon takia pese kasvosi kädenlämpöisellä tai haalealla vedellä.

4. Silmien hankaaminen
Silmien ympärillä oleva iho on erityisen herkkä. Se ei tuota rasvaa, joten se ei kosteuta itseään. Jatkuva silmänympäristön hankaaminen voi aiheuttaa pysyviä ryppyjä ja ihon löystymistä. Mitä enemmän hankaat, sitä enemmän iho venyy. Välttääksesi ryppyjä ja venymistä, käytä kosteusvoidetta silmänympäristössä. Mitä kuivempi iho, sen helpommin ryppyjä tulee näkyville. Piilareiden käyttäminen on erityinen riski. Käytä silmän avaamiseen neljättä ja viidettä sormea (oletan, että ne ovat pikkurilli ja nimetön), koska ne ovat heikoimmat sormet. Näin voit välttää liian agressiivisen silmäluomien vedon. Ja vältä silmien hankaamista.

5. Peset kasvosi ennen hiusten pesua
Hiuksille tarkoitetut pesuaineet ja erityisesti hoitoaineet voivat olla täynnä öljyjä. Erityisesti erilaiset hoitonaamiot. Huudellessasi niitä pois, nämä öljyt valuvat ja kulkeutuvat kasvojen huokosiin ja voivat tukkia ne, erityisesti hiusrajassa. Muista siis huuhdella tai pestä kasvosi huolellisesti hoitoaineiden jälkeen.

6. Käytät liikaa kasvorasvaa
Kasvojen kosteutus on tärkeää, erityisesti täällä Suomessa kuivina ja kylminä talvina, mutta liika kosteusvoide voi vain tukkia ihohuokoset. Iho ei kykene imemään kaikkea rasvaa, vaan se jää kerrokseksi ihon päälle. Iho ei pääse hengittämään. Joskus tämä voi johtaa ihon kuivuuteen. Käytä siis voiteita säästeliäästi, kolikon kokoinen määrä riittää suojaamaan.

7. Pillin läpi juominen
Lapsuudessa pillin läpi juominen oli kaikkein kivoin tapa juoda melkein mitä tahansa. Mutta jatkuva huulten rutistaminen voi aiheuttaa ennenaikaisia ryppyjä. Tämä pätee muihinkin piintyneisiin tapoihin; toiset rypistelevät huuliaan vaikkeivat käytä koskaan pilliä. Jätä pilli siis sivuun ainakin suurimmaksi osaksi ajasta ja pyri eroon pahoista huulten kiristely- ja rutistelutavoista.

Lapsena vanhemmat sanoivat kun irvisteltiin, että pian naama jää tuohon asentoon jos sitä ei lopeta. Ehkä hieman äärimmäisyyksiin viety kommentti, mutta erilaiset kasvojen ilmeet alkavat vuosien saatossa näkyä kasvoiltamme. Näemme rypyistä ja juonteista, kuka nauraa paljon ja kenellä on usein suupielet alhaalla. Myös itkuisuus ja stressi alkavat vähitellen näkymään kasvojen juonteissa. Kasvot ovat merkittävä osa ensivaikutelman luomista ja jos vaistomaisesti hakeudumme positiivisten ja mielestämme kauniiden ihmisten seuraan, kannattaa pitää huolta siitä, miltä kasvot näyttävät. Käännetään siis negatiivisuus positiivisuudeksi ja eliminoidaan elämästä mahdollisimman monia stressitekijöitä. Vanheneminen on luonnollista ja myös monen kohdalla kaunista, annetaan siis mahdollisuus positiiviselle muutokselle piirteissämme.

8. Kireän poninhännän käyttäminen
Vaikka kireä poninhäntä onkin kaunis kampaus, sen käyttäminen jatkuvasti voi aiheuttaa ennenaikaista hiustenlähtöä. Jos poninhännän käyttäminen lopetetaan ajoissa, voidaan hiustenlähtö vielä korjata ja hiukset alkavat kasvamaan takaisin. Sen sijaan, että joka päivä pitäisit hiuksia korkealla ja kireällä poninhännällä, kokeille välillä hieman löysempää poninhäntää takaraivolla tai niskassa, jätä hiukset auki tai kiinnitä niistä vain osa ylös.

Minulla on paksut hiukset ja kun ne olivat pitkät ja jouduin työn takia pitämään niitä kiinni joka päivä, aiheutti se jatkuvia päänsärkyjä. Särky katosi saman tien kun töiden jälkeen avasin hiukseni ja annoin niiden hulmuta vapaana polkiessani kotiin.

Tässä olivat Shinen vinkit. Lisäksi muutama omia kasvojenhoitovinkkejä, joilla olen saanut välittömästi takaisin kuulaan ja kirkkaan ihonvärin sekä rauhoittanut herkkää ihoani. Aspiriininaamion ohje löytyy "alkuperäisenä" YouTubesta, nimeä klikkaamalla pääset katsomaan videota.

Jugurtti-sitruunanaamio
Sekoita pieni määrä maustamatonta jugurttia ja sitruunan mehua. Levitä puhdistetuille kasvoille ja anna vaikuttaa noin 15 minuuttia. Pese haalealla vedellä ja levitä kasvovoide kasvoille. Naamio kosteuttaa ja kirkastaa kasvojen ihon väriä jo yhden käyttökerran jälkeen. Naamio rauhoittaa myös punotusta sekä tukkeutuneita ihohuokosia.

Aspiriini-hunajanaamio
Noin kerran viikossa käytän naamiota Aspiriinista ja hunajasta. Aspiriinin kanssa tulee muistaa, että se poistaa ihon UV-suojaa, joten sitä käyttäessä kannattaa käyttää UVA ja UVB suojan tarjoavia kasvovoiteita, erityisesti kesällä ja kevättalvella.
Sulata kolme aspiriinitablettia teelusikallisessa vettä (kalvopäällysteiset tabletit sulavat todella hitaasti ja kalvo täytyy kuoria käsin pois, käytä siis päällystämättömiä). Sitten sekoita joukkoon noin ruokalusikallinen hunajaa. Sekoita ja hiero kevyesti kasvoille. Aspiriinirakeet kuorivat samalla ihoa. Annan olla iholla noin 15 minuuttia, pese haalealla vedella ja levitä iholle kosteusvoidetta. Hunaja kosteuttaa ja aspiriini taistelee tulehduksia vastaan. Tätä naamiota ei kannata käyttää useita kertoja viikossa. Kerran viikossa tai joka toinen viikko riittää. Myös tämä naamio kirkastaa ihon väriä ja huomaat, että Aspiriini aiheuttaa iholla hienoisen kihelmöinnin naamion jälkeen.

Nämä kaksi naamiota ovat toimineet ainakin omaan ihooni loistavasti. Ne vaativat hieman enemmän työtä kuin valmiiksi tuubista puristettavat naamiot, mutta niissä on vähemmän ylimääräisiä kemikaaleja tai herkkää ihoa ärsyttäviä aineita. Erityisesti tuo jugurtti-sitruunanaamio toimii väsyneen ihon kuulauttajana, sillä sitä voit käyttää niin usein kun haluat.

3 kommenttia:

 1. Pahin virhe mitä mielestäni voi tehdä on näyttää väsyneeltä. Väsyneet kasvot vaan eivät ole kauniit.

  VastaaPoista
 2. Tuo on totta. Kommentistasi tulikin mieleeni eräs uutinen nukkumisen vaikutuksesta ulkonäköömme. Täytyypä pistää tietoa tänne blogille siitä seuraavaksi.

  VastaaPoista
 3. Pahin virhe on näyttää siltä, mitä on. Se ei ole kaunista.

  Voi kiesus näitä "vinkkejä".

  VastaaPoista