4.10.2010

Flirttailu tekee hyvää mielelle ja keholle!


Erilaisia flirttailusignaaleja on meillä ihmisillä kymmeniä, tiedemiesten mukaan niitä on 52. Mutta flirttailu on kuitenkin jossain määrin taitolaji, joissa toiset ovat luontaisia mestareita, toisten tulee opetella ja harjoitella. Kumpikaan ei ole toistaan parempi tai huonompi, pääasiahan on se, että flirttailu tuottaa toivotut tulokset. Ja toivotut tulokset taas riippuvat yksilöstä.

Hyvä itsetunto vaikuttaa flirttailussa. Se luo itsevarmuutta sekä realismia. Hyvä itsetunto perustuu realistisiin odotuksiin sekä saavutuksiin, ei pelkän "hyvän olon" tuntemiseen itsestä. Näin ollen se auttaa myös flirttailussa, kuten muussakin kommunikoinnissa. Se antaa rohkeutta olla oma itsensä ja käyttää kehoaan viestivälineenä.

Laura Schaeferin mukaan flirttailu on myös hyväksi terveydelle. Tutkimusten mukaan flirtti nostaa valkosolujen määrää kehossa ja näin parantaa vastustuskykyä ja parantaa terveyttä!

Tutkimusten mukaan miehet usein tulkitsevat ystävällisen käyttäytymisen flirttailuksi. Miehet ovat siis askelen edellä polulla, jolla molemmat eivät kävele. Jos tämä on ongelma naiselle, kannattaa muuttaa käytöstä asiallisemmaksi. Erityisesti työelämässä, jossa jokainen haluaa yleensä tulla vakavastiotetuksi, liika ystävällisyys ei välttämättä palkitse. Liian ystävällisyyden määritelmä riippuu yksilöstä, mutta jos saat jatkuvasti huomiota, jota et halua, kannattaa miettiä hymyiletkö ja naurahteletko/kikatatko liikaa henkilön seurassa, tai onko käytöksessäsi tai pukeutumisessasi jotain muuta, joka voisi provosoida flirttailevaa käytöstä.

Kaikkein yleisin flirttailuele on ns. "hair-flick", suomeksi se voisi olla esimerkiksi niskan nakkaaminen, jossa hiukset siirretään kasvoilta tai harteilta taaksepäin heilauttamalla päätä. Sama voidaan tehdä myös kevyesti kädellä. Sekä lyhyt- että pitkähiuksiset naiset tekevät tätä vaikka hiukset eivät edes olisi tiellä.

Monet flirttailueleet ovat universaaleja, eli samoja kaikkialla maailmassa. Hiusten heilauttaminen taaksepäin, sivusilmällä katsominen, pidennetty katsekontakti sekä kikattaminen ovat kaikkialla flirttailun merkkejä.

Kuva: http://picsicio.us/image/2d9cbbc8/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti