13.1.2011

Kauneusunet tehoavat!

Olen tainnut nähdä unta, että kirjoitin tästä aiheesta tänne. Etsimisen jälkeen en kuitenkaan löytänyt juttua mistään, en edes vedoksista. Ehkäpä se oli osa kauneusuniani. = )

Kiitos kommentoijalle kirjoituksessa Naisille: 8 virhettä, mitä saatat tehdä kauneudenhoidossa. Muistutit minua tästä aiheesta.

Tutkijoiden mukaan nukkuminen todella kaunistaa!
...ehkäpä tämä ei ole mitään uutta tietoa, mutta nyt se on ainakin tieteellisesti todistettua ; )

Tutkijat ottivat valokuvia 23 koehenkilöstä iltapäivällä sekä hyvin että huonosti nukutun yön jälkeen. Tämän jälkeen henkilöiden kasvokuvia arvioitiin toisen ryhmän toimesta (65 henkilöä). Arvioissa hyvin nukutun yön jälkeen kasvot näyttivät terveemmiltä, kauniimmilta sekä pirteämmiltä.

Kuten kommentoija, niin moni muukin varmasti tietää, että tämä on totta. Nyt se ei ole enää pelkkää mutu-juttua, vaan jopa ihan tieteellisesti todistettua. Oliko tämä nyt kovin tärkeä tutkimus, siitä voidaan olla montaa mieltä, mutta jos joku väittää, että vähän nukuttu yö ei näy naamalla, nyt voit sanoa että "On tieteellisesti todistettu että näkyy!"

Meillä naisilla on yksi ässä hihassa, nimittäin kuvat koehenkilöistä otettiin ilman meikkiä tai muuta ehostusta. Meikillä voimme häivyttää osan väsymyksen merkeistä kun käytämme oikeita ihomme väriin sopivia värejä meikkivoiteissa sekä valokynää tai vastaavaa peiteväriä taittamaan tummia silmänalusia ja väsyneen ihon väriä kuulaammaksi. Ja silmäpussejakin saa pienemmäksi nopeammin pitämällä jotain kylmää silmien päällä muutamien minuuttien ajan. Aamutuimaan väsyneenä voi vaikka hieraista kevyesti jääpalaa kasvoilla.

Uutislähde ja hieman lisää aiheesta: Uutispalvelu Duodecim

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti