6.8.2009

Porukan pelle vai ärsyttävä tyyppi?!?

Meillä kaikilla on varmasti kokemusta tyypeistä, jotka kuvittelevat olevansa koko porukan viihdyttäjiä ja "Life of the party" tyyppejä. Toiset meistä oikeasti ovatkin näitä henkilöitä, mutta sitten on niitä, joille on jäänyt jokin teini-iän kapinavaihe päälle. Nämä jokapaikassa äänessä olevat tyypit kärsivät usein huonosta itsetunnosta ja käyttäytymällä äänekkäästi he peittävät epävarmuuttaan.

Jos olet tällainen tyyppi ja kärsit siitä, että ystäväpiirisi vaihtuu usein, olisi aika katsoa peiliin. Jos pelleilysi johtuu huonosta itsetunnosta, yleensä ympärillä olevat huomaavat sen melko nopeasti. Kun peitetarinasi on paljastunut, muuttuu porukan pelle todellakin pelleksi. Sinua ei oteta enää vakavasti, edes pellenä.

Jos ystäväsi alkavat huitomaan käsillään mitätöivästi suuntaasi kun olet juuri lohkaissut jonkun mielestäsi hauskan jutun tai tehnyt jotain yllättävää, kannattaa lopettaa ja seurata muita hetken aikaa. Jos "esityksesi" aikana porukka alkaa kaikkoamaan, katselemaan kattoon tai kelloonsa, juttelemaan keskenään tai jopa sanomaan sinulle "lopeta ja", on komedia-aktisi pahasti pielessä.

Hidasta tahtia, kuuntele, katsele ja seuraa muita. Sinulla on kaksi korvaa ja silmää ja VAIN yksi suu, tämä vinkkinä. Seuraa siis muita, opi heistä jotain. Anna heille aikaa kertoa omia juttujaan. Saatat jopa huomata että opit tuntemaan ystäväsi paremmin ja he alkavat pitämään seurastasi.

Älä aina yritä kertoa illan parasta juttua, jossain vaiheessa juttusi muuttuvat niin uskomattomiksi ettei kukaan usko yhteenkään. Vaikka rauhoittuisit hieman, ei se tarkoita ettetkö voisi olla edelleenkin porukan pelle tai juhlahengen luoja - nyt vain teet sen muut huomioiden. Mitä todennäköisemmin ystäväsi alkavat ottamaan sinut tosissaan ja voit syventää ja parantaa ihmissuhteitasi. Jos alkoholi aiheuttaa arvaamatonta käytöstä, pyri hillitsemään sen käyttöä. Ota muutama drinkki vähemmän jonain iltana ja seuraa onko sinulla yhtä mukavaa kuin aikaisemmin.

Jos sinulla on tuttu, joka käyttäytyy näin, saattaa olla aika keskustella hänen kanssaan kahden kesken aiheesta. Muista kuitenkin miettiä miten ilmaiset asian sillä taustalla saattaa vaikuttaa huono itsetunto. Kaikella on aikansa ja rajansa, niin myös hulluttelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti