28.6.2010

Minkälainen persoona sinä olet?

Olen psykologian opinnoissani törmännyt Myers-Briggsin persoonallisuustestiin. Se on yksi käytetyimmistä testeistä. Sitä käytetään mm. ammatinvalinnassa apuna. Löysin netistä mielestäni aika hyvän ilmaisen version testistä, englanniksi kylläkin. Testi on modifioitu Jungin-Myers-Briggsin testi sivuston mukaan. Siinä on 72 kysymystä, joihin vastataan valitsemalla joko "kyllä" tai "ei" sen mukaan, sopiiko kysymys sinuun.

Testin suoritettuasi pääset uudelle sivulle, jolla avautuu nyt nelikirjaiminen persoonallisuustyyppisi, jokaisen kirjaimen prosenttiosuus sekä linkkejä, joista pääset lukemaan kuvauksia persoonallisuustyypistäsi sekä sinulle mahdollisesti sopivista ammateista. Kannattaa klikkailla linkkejä ja surffailla enemmänkin.

Alla osoite testiin:
http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes1.htm

Lisää eri persoonallisuustyypeistä voit lukea suoraan myös seuraavilta sivuilta:
http://typelogic.com/
http://keirsey.com/handler.aspx?s=keirsey&f=fourtemps&tab=1&c=overview

Myers-Briggsin typologian mukaan ihmiset jaetaan neljään ryhmään ja eri persoonallisuustyyppejä näiden ryhmien sisällä on yhteensä 16. Tietenkin variaatioita näissä tyypeissä on todella paljon, mutta tämä tyypitys antaa yleiskuvan eri persoonallisuuksista.

Testi voi paljastaa jotain uutta omasta persoonasta, tai vähintäänkin antaa syitä joillekin tietyille käyttäytymismalleille. Sen avulla voi oppia omasta käyttäytymisestä - siis keholla viestimisestä.

Mukavaa testailua! =) On ollut kiva antaa testiä sukulaisille ja tutuille ja vertailla tuloksia. Oppii jotain uutta omasta puolisosta ja jopa itsestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti