9.12.2009

Kukaan ei kuuntele minua neuvottelussa!!!


Oletko huomannut, että vaikka asemasi olisi mikä tahansa ja ideasi kuinka hyvä, sinua ei kuunnella neuvottelussa tai kokouksessa? Saattaako toinen henkilö vähän ajan kuluttua esittää ideasi hieman eri sanoin ja kaikki kuuntelevat häntä? Oletko menettämässä tai jo menettänyt otteesi?

Mitä voit tehdä jotta saat jälleen äänesi kuuluviin ja voit vaikuttaa muiden mielipiteisiin?

  • Paketoi ja markkinoi itsesi uudelleen. Aloita ulkonäöstäsi. Uusi hiustyyli, uudet vaatteet ja uusi olemus ovat omiaan saamaan huomion uudistuneeseen sinuun. Olemme todella pinnallisia. Pieni uudistus ulkomuodossasi saa muut näkemään sinut uudessa valossa. Tällainen muutos auttaa sinua lyhyessä juoksussa enemmän kuin mikään MBA -tutkinto.
  • Jos huomaat, että muut eivät reagoi sanomisiisi, ole välillä hiljaa. Monet menestyvät henkilöt eivät aina puhu tai ilmaise mielipiteitään jokaisessa kokouksessa. Näytä kiinnostuneelta ja aktiiviselta kuuntelijalta.
  • Kun olet ollut hiljaa jonkin aikaa, voit alkaa kommentoimaan esimerkiksi sanoen "Tuo on erittäin hyvä pointti, jonka Matti sanoi." tai "Uskon että meidän tulisi ymmärtää tilanne paremmin ennen kuin teemme suuria päätöksiä.". Kaikki nämä ovat yleisiä asioita, joihin suurin osa osallistujista tulee yhtymään. Jos sinusta tuntuu epämukavalta avata suutasi, on parempi olla hiljaa, epämukavuutesi näkyy sinusta läpi muille ja sinua kuunnellaan yhä vähemmän.
  • Jos mahdollista, käy kokouksissa tai tapaamisissa missä henkilöt pitävät sinusta ja vältä henkilöitä, jotka eivät kuuntele sinua. Saat vähitellen itsevarmuutesi takaisin ja se myös näkyy kun alat kommentoimaan.
Jos muut pitävät sinusta, he uskovat ja pitävät siitä mitä sanot. Voit sanoa itsestäänselvyyksiä ja muut saavat siitä idean jatkokehittelyyn. Jos sinusta ei pidetä, ei ole väliä mitä sanot, muut siirtyvät toiseen asiaan tai eteenpäin huomioimatta kommenttiasi.

On siis olemassa kaksi mahdollisuutta: joko muut eivät pidä sinusta tai itsetuntosi on kadonnut. Mieti, kumpi näistä (tai molemmat) on syynä ja harkitse toimiasi sen mukaan.

Kuva: http://www.2time-sys.com/2008/10/14/rudeness-or-poor-time-management-skills/

3 kommenttia:

  1. Oman pukeutumisen vaikutus siihen mitä muut ajattelee on niin totta, varsinkin työelämässä. Koko vuoden musta on tuntunut että mulla ei ole mitään mahdollisuuksia edetä töissä, sitten uusin kertaheitolla koko pukeutumistyylini virallisemmaksi ja alle kuukausi myöhemmin pääsin paljon vastuullisempiin tehtäviin. Jännä juttu. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon uudistumisesta ja onnistumisesta! Upeaa kuulla tällaisia kertomuksia!

    VastaaPoista
  3. Kommentistasi tuli mieleen jatkoajatus aiheeseen.

    On olemassa vielä kolmas vaihtoehto, mikä saattaa olla yhtä yleinen kuin aikaisemmin mainitut kaksi. Nimittäin, että et osaa pukeutua tilanteeseen sopivasti vaikka itsetuntosi onkin kohdallaan eivätkä muut inhoa sinua.

    Uskottavuutemme perustuu myös ulkonäköömme ja siihen, miten pukeudumme. "Dress to success" ajattelu on todellakin toimivaa. Tietysti jos suustamme tulee sammakoita koko ajan, pukeutumisella ei pötki pitkälle, mutta se on kuitenkin voimakas mielipiteiden luoja.

    Joskus esimerkiksi juuri virallisempi pukeutumistyyli kertoo vakavasti otettavasta henkilöstä, joka osaa asiansa. Toisekseen, henkilöstö on myös firman käyntikortti. Jos et osaa pukeutua oikein, sinua ei ehkä haluta edustamaan organisaatioita.

    Nykypäivän muoti suosii räsyisiä käytetyn näköisiä vaatteita, jotka ovat kuin makkarankuoria tai istuvat muuten päällä huonosti. Jos haluat uralla eteenpäin vakavasti otettavaan asemaan, mieti kahteen kertaan, laitatko töihin viimeisimmän trendin mukaisia kuteita, vai hillityn jakkupuvun tai yhteen sopivat suorat housut ja pikkutakin, ehkäpä jopa tumman puvun.

    VastaaPoista