15.7.2009

Ammattilaisen ensivaikutelma

Ensimmäiset sekunnit tapaamisessa ovat todella tärkeitä. Samalla kun olemme nähneet henkilön, mieleemme on jo muodostunut jonkinlainen mielipide hänestä.

Olin vähän aikaa sitten luennolla, jossa luennoitsijan olemus oli niin erilainen kuin mitä odotin, että minulta meni ensimmäiset puoli tuntia luennosta yrittäessäni prosessoida henkilöä. Se oli jälleen yksi niistä hetkistä, joka todisti ensivaikutelman vaikutuksen.

Miettimällä tarkkaan minkälaisen ensivaikutelman haluamme luoda, voimme poistaa paljon tuosta ns. melusta viestinnässä. Viestinnän melu on kuin radiokanavan kohinaa, joka estää meitä kuulemasta viestiä. Vähentämällä melua, meidät näkevän henkilön ei tarvitse prosessoida näkemäänsä, vaan voimme siirtyä suoraan asiaan ja hyvän suhteen muodostamiseen. Jos et ole varma itsestäsi, pyydä tuttuasi tai puolisoasi makutuomariksi tai lue vartalon malleista ja eri tyyleistä. Kiinnitä huomiota muihin, ja opi heidän luomistaan ensivaikutelmista ja muodosta itsellesi tyyli, jossa tunnet olosi mukavaksi, komeaksi tai kauniiksi.

Kuva: Microsoft Clip Art

2 kommenttia:

  1. Tuo hyvän ensivaikutelman antamisen tärkeys on mielenkiintoinen asia! Käsittääkseni se vaikuttaa koko kanssakäymiseen ensitapaamisen jälkeen kun mielipiteet toisesta on jo muodostettu. Mutta tätäkin asiaa voi "opiskella". Ulkonäkö, äänenkäyttö, vartalon käyttö ja katsekontakti ovat asioita joihin voi perehtyä, ja tällä tavalla kehittää itseään!

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se niin tuppaa olemaan, että ensivaikutelmaa on vaikea muuttaa. Vaikeaa, mutta ei mahdotonta kuitenkaan. Ensivaikutelman avulla päätellään, onko henkilö mm. uskottava, joten kannattaa aina miettiä, mikä sopii mihinkin tilanteeseen.

    VastaaPoista