9.7.2009

Lady GaGa maskin "suojissa"?!?

Löysin tämän videon tänään YouTubesta. Lady GaGan maski pisti silmään ja samalla myös muun olemuksen merkitys vain vahvistui.Lady GaGa peittää kasvonsa erikoisella maskilla. Olkoon tämä julkisuustemppu tai mikä tahansa muu syy taustalla, maski kasvojen edessä peittää myös kasvojen ilmeet.

On todella mielenkiintoista huomata, että kun kasvomme ovat peitetyt, kuvittelemme olevamme piilossa muilta. Ja samalla emme pysty enää hallitsemaan kehomme liikkeitä yhtä hyvin. Kasvot peitettynä tuntuu, kuin muukin keho olisi piilossa. Strutsi pää hiekassa?!? Tällöin kehon kieli usein korostuu ja tulee entistä voimakkaammin esille. Katsojana pyrin etsimään automaattisesti entistä enemmän kehon viestejä ja samalla kompensoimaan sitä, että en näe kasvoja.

Kun videossa kysytään Lady GaGan inspiraation lähteitä (1:40), tulee kehosta esille hermostuneisuutta sormien räpläämisessä, hän kohauttelee olkapäitään osoittaen epävarmuutta sekä katselee paljon alaspäin. Alaspäin katseleminen yleensä korostaa sitä, että menemme omiin tunteisiimme, käperrymme itseemme. Lähes kaikki tunnustukset tehdään vastaavanlaisessa asennossa. Alaspäin katseleminen voi kertoa myös häpeästä.

Lopussa Lady GaGa puhuu muodista sekä siitä, mikä on hänen suosikkivaatelinjansa nyt. Samalla kun hän ilmaisee tämän, hermostunut sormien räplääminen tulee esille (2:40), hän kohauttaa olkapäitään ja ilmoittaa suosikkinsa. Hän katselee paljon alaspäin. Miksi? Hänellähän on maski päällä, kukaan ei näe hänen kasvojaan! Keho jälleen kertoo vallitsevista tunnetiloista. Hän myöskin pitää pitkiä taukoja sanojen välillä, aivan kuin miettien, mitä seuraavaksi sanoisi.

Saman tien hän jatkaa, että useimmat näiden vaatteiden luojista ovat homoseksuaalisia (2:50). Samalla hän silittää voimakkaasti kädellään kaksi kertaa pöydän pintaa, aivan kuin silittääkseen esimerkiksi vaatekappaletta mielessään. Pöydän silittäminen on selkeä merkki hellistä tunteista ja halusta koskettaa jotain muutakin kuin vain pöydän päällä olevaa liinaa, silitys on hyvin tarkoituksenmukainen ja voimakas.

2 kommenttia:

  1. Heille joille elekielen tulkinta on tuntematonta, kiinnittävät ehkä enemmän huomiota kasvoihin. Mutta ymmärsiköhän Lady GaGa, että hänen kehonsa toimi tunnetilojen tulkkina? Mielenkiintoista!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Ensimmäinen! Naamio alkoi jossain vaiheessa vaikuttaa jo pelottavalta. Tulee mieleen Uhrilampaat.

    VastaaPoista